CAMPING INTERNATIONAL PORLEZZA

Enkele kilometers van de Zwitserse grens ligt camping international Porlezza omgeven door een schitterende bergwereld.

CAMPING INTERNATIONALE PORLEZZA

De camping is een 2/3 sterren camping. Verwacht hier niet op een groot 4/5 sterren ANWB camping aan te komen! Het is een typisch Italiaanse camping, dit betekent dat het bij ons soms wat rommelig overkomt. Veel Italianen hebben hier een caravan waar zij zelf een veranda van hout aanbouwen, wat voor ons wat vreemd overkomt. Echter, de camping bevind zich op een werkelijke top locatie, direct aan het Luganomeer. Het stadje porlezza met zijn leuke boulevard en restaurantjes is lopend via de waterkant te bereiken. Zwitserland ligt op nog geen 10 min rijden! Ook de Zwitserse stad lugano met zijn jetset en haar grote mode merk winkels en casino’s is vlakbij. Het Comomeer bevind zich eveneens op nog geen 15 min rijden. Met haar mooie steden en paleizen aan de waterkant. Geniet bovendien van de bergen en dalen waarin u zich bevind. Het dak van Italië met zijn schitterende uitzicht over het meer en Zwitserland zit op 20 min rijden. De route ernaartoe lijd u langs schitterende vergezichten! Ook de kinderen zullen zich uitstekend vermaken aan het meer of in het leuke zwembad met zijn 3 grote glijbanen. Supermarkten en andere winkels bevinden zich eveneens zeer dichtbij. Kortom u zult hier een heerlijk verblijf hebben.

Vakantie boeken in één van onze chalets?

INFORMATIE

Onderstaand een aantal belangrijke aandachtspunten en tips over de camping.

LOCATIE

Camping International Porlezza ligt direct aan het water bij het stadje Porlezza in 1 van de allermooiste gebieden van Italië. u kunt heerlijk genieten van alles op en rond het water. Het luganomeer bestaat uit een Zwitsers deel en een Italiaans deel. De camping ligt zeer centraal en daardoor zijn er vele uitstapjes in de omgeving. Het Comomeer is bijv. te bereiken in nog geen 15 min rijden. Phasellus sit amet enim feugiat, dignissim sem et, tempus sapien. Mauris leo.

AFSTAND

Camping International Porlezza ligt op 975 km vanaf Utrecht en is dus goed te rijden binnen een dag. Maar ook vliegen is mogelijk!

VLIEGEN

Er gaan goedkope vluchten vanuit Nederland naar 1 van de 3 vliegvelden van Milaan. Zo kan het zijn dat u dus al vanaf €55 retour vliegt. Vanaf het vliegveld huurt u een auto en bent u in een goed uur op de camping.

PARKEREN

Op de camping zijn auto's niet toegestaan, je kunt parkeren op de parkeerplaats aan het begin van het terrein. Bij aankomst en vertrek is wel wel toegestaan om te laden en te lossen bij het chalet.

TREIN

Station Lugano, Via Basilea 1, Lugano. Vanaf 07.45 uur rijdt er iedere twee uur een trein van Lugano naar Milaan.

FIETSEN/WANDELEN

Voor fiets- en wandelroutes leent de omgeving van Porlezza zich goed. Kijk ook eens op www.lugano-tourism.ch

EXTRA KOSTEN

Uw boeking bij Luganoverhuur is is excl. €1 pppd toeristenbelasting. Ook betaalt u een borg voor de sleutel welke u toegang geeft tot de camping, de prijs hiervan is €100. Deze krijgt u terug aan het einde van uw vakantie met aftrek van de toeristenbelasting. Deze kosten betaald u bij aankomst aan de camping.

MOTORBOOT

Indien u uw motorboot mee wilt brengen, kunt u onze privé-ligplaats in het campinghaventje reserveren bij de camping of uw boot op de parkeerplaats stallen, er is een boothelling aanwezig. Let wel: iedere boot die vaart op het Lago di Lugano moet geregistreerd worden bij de Gemeente. Hiervoor dient u naar de plaatselijke gemeentepolitie te gaan met de volgende documenten: - eigendomsbewijs boot - verzekeringspapieren in het Italiaans (zgn. Italiëcertificaat ) - paspoort, ID of rijbewijs - geldig vaarbewijs Het Gemeentehuis van Porlezza is elke ochtend geopend van 09.00 tot 10.00 uur. De procedure is: vergunning aanvragen bij gemeentepolitie, betalen op postkantoor (€18,00) en met het betalingsbewijs terug naar de gemeentepolitie. Je krijgt de sticker direkt mee of deze wordt 's middags afgegeven bij de receptie. Vaart u naar Zwitserland, denk er dan aan langzaam langs de douane te varen en neem uw paspoort mee.

VISSEN

Vissen is toegestaan maar een visakte is wel verplicht. Deze is voor een klein bedrag verkrijgbaar bij de receptie.

We hebben het erg naar onze zin gehad en komen zeker nog eens terug!
Piet Gerssen
We hebben genoten van de prachtige omgeving, een aanrader!
Gerrie ter Beek

VRAGEN?